Uncategorized

Yrittäjä kuntoon – Hypoxikokemuksia

Jo vuosien ajan olen tämän tästä ehtinyt haaveilla Hypoxin pidemmän hoitojakson kokeilemisesta, mutta yrittäjyys ja muu elämä eivät ole olleet suotuisia sen toteuttamiselle ja olen aina siirtänyt asiaa vain mielessäni eteenpäin.  Tänä keväänä viimeinkin asiat soljuivat sujuvasti lähes yllättäen siihen suuntaan, että löysin itseni konsultaatiokäynniltä joensuun Hypoxi-studiolta ja siitä lähti ajatus yrittäjän hyvinvoinnin keväästä. Ensimmäisellä veloituksettomalla konsultaatiokäynnillä pääsin testaamaan Hypoxi-laitteita, joista ihopuku sekä kuntopyörä olivat ne laitteet joiden avulla yhdistelmähoito tultaisiin toteuttamaan. Kun tähän hoitojaksoon yhdistyi vielä Urban Basicsin kanssa sovittu urheiluvaatteiden ja niiden materiaalien kestävyyden testaus alipaineistetussa ympäristössä, olin valmis kokeilemaan 12 kerran jakson Hypoxia ja aloittamaan projektin nimeltä “Yrittäjä kuntoon”.

Aivan ensimmäisellä käynnillä selvitettiin, mistä Hypoxissa ylipäätään on kyse. Kyseessä on laiteympäristössä ali- ja ylipaineen avulla toteutettu vaihteleva ilmanpaine, joka edesauttaa rasva-aineenvaihduntaa kevyen liikunnan avustuksella. Hypoxi-laitteet sekä ihopuvut kohdentavat rasvanpolton nimenomaan keskitetysti ongelma-alueille eli hyvin yleisesti kohderyhmällä ala- tai keskivartaloon. Ylävartalon osalta verenkierto toimii yleensä luonnollisesti paremmin, joten laitteilla kohdennetaan rasvanpolttoa kohdistetusti erityisesti ongelma-alueille.

Ensimmäisellä konsultaatiokäynnillä täytimme ensin esitietolomakkeen, jonka tarkoitus oli kartoittaa hoidon mahdolliset esteet sekä yleisesti tämänhetkinen terveydentila ennen hoidon aloittamista. Hypoxi on yleisesti hyvin monipuolisesti asiakkaille sopiva luonnollinen hoitomuoto, ellei lääkäri ole määrännyt liikuntakieltoa tai hoitoa aloittavalla asiakkaalla on todettu jokin muu liikkumista estävä sairaus. Terveydentilan tulee hoitoa aloittaessa olla normaali. Myös sairastetut flunssat tulee olla podettu kunnolla ennen hoitojaksoa, eikä jakson aikanakaan flunssan iskiessä saa jatkaa treenejä. Kyseessä siis normaaliin liikuntaan yleispätevästi soveltuvat ohjeistukset siitä, milloin on paras hetki saada kaikki hyöty irti hoidoista. Myös kova stressi tai huonot yöunet voivat yllättäen olla jarruna parhaalle mahdolliselle tulokselle. Tosin tämän oman kokemukseni perusteella uskoisin, että Hypoxin avulla voi myös lievittää stressiä sekä mahdollisesti jopa parantaa yöunia sen rentouttavan vaikutuksen kautta!

IMG_4395

Joensuun Hypoxi-studio sijaitsee osoitteessa Kaislakatu 6 ja sieltä löytyy kaikki Hypoxi-laitteet ihopuvusta kuntopyöriin, sekä Vacunaut-kävelymattoon.

Joensuun Hypoxi-studiolta Kaislakadulta löytyy useampi hoitolaite, joista ensimmäisenä pääsin kokeilemaan ihopukua. Hypoxi Studiolla tammikuussa 2018 aloittanut uusi yrittäjä Marja Vento puki sukelluspukua muistuttavan Hypoxi-haalarin minulle päälle ja sen jälkeen sai kellahtaa selälleen punaiselle pedille odottamaan jännittävintä vaihetta, jossa pukuun kytkettiin letkut. Ihopuvun alle suositeltiin puettavaksi pitkähihainen paita sekä pitkät housut ja sukat. Näyttöön naputellaan tarvittavat säädöt ja laite alkaa hitaasti imeä puvusta ilmaa pois letkujen avulla tehden puvussa makaavasta tiiviin vakuumin paketin. Puvun kaulus on tiiviisti kiinnitettynä, ettei ilma vuoda siitä ulos ja jalkaterät ovat umpinaiset. Kokemus on ensimmäisellä kerralla jännittävä ja erikoinen, mutta siihen tottuu todella pian. Kun huomaa, että tiiviisti pakattunakin hengitys kulkee normaalisti ja tuntemus on kuin vedessä märkäpuvun liimautuessa ihoon kiinni, tällä kertaa vain kuivalla puvulla.  Kun puku on tiivis, alkaa varsinainen ilmanpaineen tuoma kuplinta ihon pintaa vasten. Pienet kuplat puvun sisällä tuntuvat vähän porekuplilta ja ne poksahtelevat kevyesti kuin popcornit hieroen ihon pintakerrosta kevyesti. Ihopuvussa makaillaan 20 minuuttia, jona aikana voi katsoa vaikka tv-ohjelmaa tai vain makailla rentoutuneena silmät kiinni.

IMG_4378

Ihopuvussa makaillaan vakuumissa paketissa 20 minuutin ajan aina yhdellä hoitokerralla.

Yhdistelmähoidossa ihopuvun tarkoituksena on nimenomaan lämmitellä ja saada verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa toimimaan ennen seuraavaa vaihetta, joka on enemmän liikkunnallisempi vaihe Hypoxi-hoidossa. Ihopuvun vaikutuksena on pidemmillä hoitojaksoilla sileämpi ja kimmoisampi iho sekä näkyän selluliitin tasoittuminen. Kokonaiskokemuksena ihopuku on ihanan rentouttavaa kellumista arjen kiireiden yläpuolella, porekuplissa makaillessa unohtuu hetkeksi koko ympäröivä maailma ja se jos mikä on hyvinvointoihoidoissa tärkeää luksusta!

IMG_4380

Hypoxi-kuntopyörän näytöltä voi seurata sykettä ja optimaalista kierrosaikaa 30 minuutin pyöräilyn aikana.

Kun ihana porekylpy on kelluttu läpi, alkaa aktiivinen rasvansulattelu kevyen liikunnan avulla kuntopyörämäisessä Hypoxi-laitteessa. Tämä kuntopyörä onkin vain hiukan erilainen kuntopyörä, sillä se on piilossa kuoren sisällä, jonne pääsee sukeltamaan vannemaisen hameen avulla, joka kiinnitetään kuoren reunoihin. Vanteessa on kiinni sykemittari, joka tarkkailee pyörällä polkevan sykettä ja sen pysymistä optimaalisella rasvanpolttotasolla. Kohdennettu rasvanpoltto perustuu myös tässä kuntopyörässä ali- ja ylipaineen vaihteluun, joka tuntuu hauskana ilmavirtana ikäänkuin ilma pumppaisi pyöräilijää välillä ylöspäin nostaen ja hiukan välillä alaspäin vetäen. Polkemisen pitää tuntua kevyeltä ja jalkojen rullata vaivattomasti, että treeni kohdentuu oikealla tavalla. Tässä kohtaa siis myös saa hylätä itsestään sen äärettömän rankan suorittajan, joka yrittää tulla Hypoxi-pyörään vetämään spinning-tuntia. Tämä on kaikkea muuta! Tässä saa rennosti ajella ja lukea vaikka lehteä samalla vettä hörppien, sillä kevyen liikunnan tarkoitus ei ole vuodattaa valtavaa hikilamikkoa lattianrajaan. Pyörän teho perustuu  yli- ja alipaineen vaihteluun, joka saa aikaan verenkierron vilkastumisen ja rasva-aineenvaihdunnan kiihtymisen kohdennetusti ongelma-alueille. 30 minuutin pyöräilyn jälkeen kyllä silti tuntee tehneensä treenin ja hikoilua ei ole pystynyt välttämään, samaan aikaan jaloissa tuntuu ihanan lämmin ja hyvä tunne kun aineenvaihdunta on lähtenyt liikkeelle ihon pintakerroksiin.

IMG_4382

Hypoxi-pyörän pystyversio muistuttaa hyvin paljon tavallista kuntopyörää, joka on piilotettuna tyhjiökuoren sisälle.

Ohjeistuksen mukaan Hypoxi-päivinä ei kannata harrastaa muuta liikuntaa siitä syystä, että alipaineen avulla ihon pintaan eli rasvakudokseen imetty verenkierto pysyisi tehokkaana ja rasva-aineenvaihdunta käynnissä mahdollisimman pitkään. Kova urheilu Hypoxin jälkeen aiheuttaisi verenkierron palaamisen syvälle lihaksiin, jolloin ihon pintakerrosten aineenvaihdunta ei toimisi enää yhtä tehokkaana. Liikunnan lisäksi Hypoxi-päivinä kannattaa välttää saunomista, hierontaa sekä tietenkin tarkkailla kohtuudella syömisiä Hypoxissa annettujen ohjeiden mukaisesti parhaan lopputuloksen aikaan saamiseksi.

Ruoka-ohjeistuksena sain ennen hoitojaksoa ohjeeksi syödä jotain hiilihydraattipitoista noin 1-2 tuntia ennen hoidon aloittamista. Tämä aikaväli olisi hyvä olla vähintään viimeisestä ruokailusta, ettei viimeisimmän aterian hiilarit mene suoraan Hypoxi-treenin polttoaineeksi, joka taas hidastaa rasvanpolton käynnistymistä. Myös hoidon jälkeen suositeltiin muutamaa tuntia ennen seuraavaa ruokailua. Myös loppupäivän ajan kannattaa välttää hiilihydraatteja noin 6-7 tuntia. Hyvä Hypoxi- ruokavalio koostuisi kasviksista ja proteiinipitoisista lähteistä, joilla saa täyttää mahaansa Hypoxi-päivinä kohtuullisesti. Vedenjuontia suositellaan reilusti Hypoxi-päivinä sekä niiden välillä.

Yleisin ja suosituin Hypoxi-hoitojakso on  yhdistelmähoito, jossa on yhdistettynä sekä ihopuvun käyttö sekä Hypoxi-pyörä. Hypoxi-pyörää on olemassa kahdenlaista, sekä makuullaan poljettava versio että pystypyörä. Itse kävin omalla hoitojaksollani vain pystypyörässä, vaikka konsultaatiokäynnillä testasinkin makuullaan poljettavaa versiota. Jollain lailla pystyssä pyöräily toi itselleni tehokkaamman olon ja siksi kerta toisensa jälkeen päädyin siihen polkemaan. Makuullaan olevassa pyörässä tehot ovat samat, mutta asento hyvin erilainen ja paineenvaihtelun tuntee ehkä makuupyörässä vieläkin voimakkaampana makaavasta asennosta johtuen. Hypoxi- hoitoja varatessa kannattaa keskustella konsultaatiokäynnin yhteydessä omista tavoitteista jakson aikana. Jos tavoitteena on ihon kiinteyttäminen ja silottaminen, saattaa pelkkä ihopuvun kanssa tehty hoitojakso olla riittävä. Jos taas tavoitteena on ehdottomasti kohdennettu rasvanpoltto, saattaa Hypoxi-kuntopyöräily olla oikea tapa toteuttaa jakso. Yhdistelmähoito, joka sisältää nämä molemmat on kuitenkin varmasti se tehokkain ja toimivin tapa saada kaikki tehot irti koko jaksosta.

IMG_4386

Hypoxi-pyörän makuuversiossa voi makailla selällään pyöräilyn ajan.

Hypoxi-studiolta saa paljon tukea ja apua ruokavalion suunnitteluun ja hyvät ohjeet sen toteuttamiseen. Hypoxi-yrittäjä Marja Vento kertookin, että ruokavaliolla on suuri osuus myös Hypoxi-hoidon aikana tulosten saavuttamisessa ja hoidon onnistumisessa. Hypoxi- hoitojakso ei perustu nesteiden poistoon, joten ruokavalio-ohjeiden avulla tavoitellaan kestävää ja pysyvää rasvanpolton tilaa, jonka jälkeen asiakkaalla olisi hallussan hyvän syömisen ja elämäntapojen perusta, jonka avulla hoitotulosta on helpompi ylläpitää. Hypoxi-jakson aikana ei ole myöskään tarkoitus tehdä siitä suurta kärsimysten tietä taikka paastokautta, vaan nimenomaan ohjata terveellisen hyvinvoinnin ja tasapainoisen ruokavalion maailmaan.

No sitten, tietenkin ne tulokset! Tapahtuiko mitään? Yrittäjän kevääseen tämä Hypoxi-kuuri oli aivan ihana startti uuden aktiivisen elämän alkuun. Myös tulokset olivat jo niin mukavia yhden kuukauden aikana, että tämä 12 kerran kuuri tuli ja kevensi kevättä kummasti ja tästä on helppo jatkaa nyt oman kuntosaliharrastuksen pariin taas ihan uudella motivaatiolla. Senttejä suli ympäri kehoa kuukauden hoitojakson aikana -10cm ja vaatteet solahtivat päälle kerta kerran jälkeen helpommin. Uskomattomat luvut tulivat jo hoidon puolivälissä, kun kahden viikon hoitojakson jälkeen vyötäröltä oli sulanut pois rasvaa lähes 4cm! Vaikka hoitojakso sisälsikin vähän ruokavalioruodusta karkailua juhlien ja pääsiäisen pitkien suklaapyhien muodossa, oli tulokset jo tässä ajassa todella hyviä. Koska tavoitteena oli hyvinvointi ja itsensä tietynlaiseen liikkumisen motivaatioon palauttaminen, olen todella tyytyväinen tämän jakson tuloksiin.

IMG_4397

Rentoutumista ja hyvää oloa, studiolle voi saapua ottamaan sen pienen hetken omaa aikaa ja nauttia hyvillä mielin rentoutumisen tehokkaista tuloksista!

Yrittäjänä sitä helposti unohtaa sen kaikkein tärkeimmän voimavaransa, joka on oma jaksaminen ja oma hyvinvointi. Sen ylläpitäminen ja siitä huolehtiminen on monelle se kysymysmerkki, miten sen toteuttaisi ja mistä siihe löytäisi aikaa. Hypoxi-jakson aikana huomasin, että kalenteriin valmiiksi merkattu aika on kuin sovittu tapaaminen itsensä kanssa. Siitä ei tule niin helposti luistettua, kun se on sovittu jonkun muun kanssa jo etukäteen. Kolme kertaa viikossa oli sallittua ottaa se oma hetki hyvinvoinnille sekä samalla myös tuotetestaukselle. Samalla löytyi se hyvä rentotumisen keino, joka samalla vei omaa oloa aivan uudelle tasolle. Suosittelen Hypoxi-jaksoa kaikille,  jotka haluavat panostaa oman hyvinvoinnin kestävään lopputulokseen sekä rentouttavaan ja tulokselliseen liikuntaan. Itse aion suunnata pian jatkamaan Hypoxi-kokeiluani testaamatta jääneellä Vacunat-puvulla ja laitteella, joten jatkotarina sen testauksesta odottaa jo kulman takana 🙂
Kiinostuitko Hypoxista?

Lue lisää ja varaa oma maksuton konsultaatokäyntisi www.hypoxijoensuu.fi

Lue lisää →

Värikästä ja vilkasta vuotta odotellen!

Hienon lumiukkovuoden vuoro, tervetuloa vuosi 2018! Lumiukkovuosi juontaa juurensa esikoiseni kommenttiin, kun hän piirisi uudenvuoden numeroita paperille ja numero 8 kohdalla totesi vuoden vaihtuvan lumiukoksi. Mahtava ajatus! Lumiukko, tuo kauan odotettu, riemun ja muokattavuuden symboli, jonka pystyy rakentamaan vain juuri oikeanlaisella lumella tietyssä talvisessa lämpötilassa ja joka muuttaa muotoaan jatkuvasti talven mittaan. Ja lopulta sulaa auringon säteisiin. Tervetuloa, lumiukkovuosi jos mikä!

Tämän vuoden uskon ja toivon taas tuovan supermäärät hienoja uusia asioita, sekä vanhojen asioiden uusiin sfääreihin kirkastumista. Paljon on ladattuna laivaan, joten lähdemme tästä satamasta hyvillä mielin seilaamaan kohti vuotta 2018.

Olkoon se onnekas ja täynnä ihmeellisiä ihmeitä ja elämän kauniita valoisia yllätyksiä. Toivottavasti matkamme risteävät graafisen suunnittelun merkeissä erilaisissa tunnelmissa tämän vuoden aikana. Mahtavaa vuodenalkua! The best is yet to come !!!

Lue lisää →

Kadut kuumat kaupungin

Kaupungin kaduille on mahtunut taas monta kesäistä hetkeä ja pallo pyörähtää taas kohti syksyä. Joka onkin tänä vuonna enemmän kuin tervetullut. Asiakasprojekteja on sovittu jo kaupunkikeskustan kauneushoitola Kullan Kaunistavan Kosketuksen ikkunateippauksien ja yritysilmeen uusimisen merkeissä, jonka kultaiseen hehkuun on ollut mukava sukeltaa suunnittelun parissa. Uusi hehkuvan ihana kauneushoitola löytyy syksyllä 2017 osoitteesta Suvantokatu 12, jossa on monipuoliset palvelut keskustan vilinässä avautuvat asiakkaille uusissa remontoiduissa toimitiloissa. Täältä löytyy kaikki hieronnoista jalkahoitoihin, sekä hoikentaviin Formostar-syvälämpöhoitoihin. Yrittäjä-äidin elämään sopisi varmasti mikä tahansa näistä palveluista ja aionkin hypätä itse asiakkaan saappaisiin niin pian kuin löydän kalenterista sopivan aukon päästä hyödyntämään Kullan Kaunistavan Kosketuksen mainiota sijaintia ja monipuolisia palveluita.

Syksyn mittaan mukaan on ilmaantuntut myös muutama uusi yhteistyökumppani joiden kanssa aloitan enemmän kuin mielelläni asioiden eteenpäin suunnittelun. VanillaDesignsilla on syksyllä edessä taas uusi muutto, kun uudet uunituoreet kotitoimiston toimitilat valmistuvat loppusyksyn aikana. Toiminta on siis kovasti murroksen alla, mutta koko ajan tapahtuu ja pinnan alla kuohuu!

Some-markkinoinnin saralla on näin syksyllä oltu aktiivisia ja Urban Basicsin instagram-tiliä on kehitetty eteenpäin. Tavoitteena olisi, että merkin ensimmäinen verkkomyyntipaikka aukeaisi marraskuussa 2017, jossa aikataulussa näytetään varsin hyvin olevan. Showroomiin on kesän aikana saatu muutama uusi mallinukke, sekä mallistoa on kovasti kuvattu eteenpäin.

Alkusyksylle on kaavailtuna muutaman uuden yrittäjän yritysbrandin rakentamiset, joihin lähden taas mukaan mitä suurimmalla innolla. On aina ihana omasta rajallisesta ajankäytöstä huolimatta hypätä mukaan katsomaan sitä uuden uunituoreen yrityksen ja yrittäjyyden innostusta ja intohimoa, se jos mikä vie itseäkin roppakaupalla eteenpäin! Kun tekee sitä, mikä tuntuu omalle, ei ole väliä onko maanantai, harmaa keskiviikko vai sunnuntai. Se, mikä elää sinussa, luo uutta ja vie koko toimintaa eteenpäin olit sitten missä vain. Toki myös yrittäjän täytyy osata ottaa niitä hiljaisia ja pysähtyneitä hetkiä kaiken innostuksen ja ilon keskellä. Myös siellä hiljaisuudessa leijuu valtava potentiaali, joka saattaa vaatia tasaisen pinnan jonka läpi ponnahtaa ajatusten viidakosta.

Kaupungin inspiroivasta ja hektisestä kesästä suunnataan ajatuksissa siis jo kohti syksyä. Lehtien leijumista maahan ja uuden tuntua. Vuosi toisensa jälkeen se tunnelma jaksaa vaan aina kiskaista mukaansa.

Lue lisää →

Yrittänyttä ei laiteta … solmuun vai mutkalle?

Tämä sanonta on varsin kummallinen sananparsi, joka tuntuu olevan kaiken lisäksi kaikkea muuta kuin totta. Kyllä yrittäminen on välillä kuin joogaa kuumalla katolla jalat ja jäsenet viisinkerroin solmussa, lisäksi voisi vielä kuvitella käsiin akrobatiapallot joista yksikään ei saisi tippua maahan. Kyllä siinä vaiheessa saattaa hiki ja hengästys tulla monelle. Vaikka miten yrittäisi. Ja vielä parhaansa, mutta kun se ei vaan aina riitä.

Laittamisesta puheenollen vielä, verottaja ja moni muu taho kyllä häpeilemättä laittaa viestiä, lippua, lappua ja laskua tulemaan varsin monenlaista. Varsinkin yrittäjille. Joihin pitää reagoida heti. Mutta vuorokauden rajallisuus ja käsien vähyys tulee tässäkin vastaan. Tänä kesänä, kun yritystoiminta on siirtynyt Joensuuhun ja kyseessä on monin tavoin varsin erikoisenlainen muutostentäyteinen ja moneen suuntaan pursuileva kesä hoitovapaalla lasten kanssa, joka on täynnä yritystoiminnan uomiisa hakemista ja koko arjen tasapainoilua, on tämä sananlasku palaillut mieleen tämän tästä.

Ilmeisesti sama asia on vaivannut monen muunkin mieltä, sillä Helsingin kaupunginkirjaston kysy-palstalla asiaa on kyselty laajemminkin. Vastauksena sananparren historiaan löytyy seuraava selitys: “Kyseessä on vanha sananlasku ja niin muodoin siinä ei suinkaan tarkoiteta, että yrittänyt henkilö laitettaisiin jonnekin mikäli hän ei olisi yrittänyt. Sanonnassa laittaminen tarkoittaa moittimista, soimaamista. Yrittänyttä ei siis moitita, aina kannattaa yrittää.  Siis käytännössä sananparsi merkitsee, että aina kannattaa yrittää.”

“Käytännössä sananparsi merkitsee, että aina kannattaa yrittää”

Aina siis kannattaa yrittää eteenpäin. Kovin tuskaisia, pitkiä ja työläitä päivät ovat muutoksen keskellä, mutta rohkeuden voimalla eteenpäin. Lasten kanssa hoitovapaalla ollessa on ollut aikamoisen liikkumisentäyteinen kesä, jossa ei ole ehtinyt paljoa kehitellä uusia bisneskuvioita eteenpäin. Sen aika koittaa sitten myöhemmin syksyllä, jolloin käyntiin starttaa urheiluvaatepuolella taas mukavien uusien kampanjoiden ja some-markkinoinnin kursseja. Yhdelle tällaiselle ilmoittauduinkin jo ja syyskuussa VanillaDesigns suuntaa kohti digitaalisen markkinoinnin erikoiskoulutusta, jonka järjestää Joensuussa Valmennusmajakka. Katsotaan moneenko kertaan kädet kiertyvät rullalle ja jalat solmuun, joogaaminen oman yritystoiminnan kanssa jatkuu läpi kesän vaikka vähän puolipakolla hikipisaroiden virratessa.

Lue lisää →

Katso tyhjiä sivuja edessäsi rohkeudella

Kevät tuo tullessaan suuren ja ison muutoksen sekä työ- että yksityiselämään. Meidän koko perheemme muuttaa Pohjois-Karjalaan, jonne alamme rakentamaan tyhjältä sivulta täysin uutta tarinaa. Suuria muutoksia, haikeita tunteita ja isoja ajatuksia on herännyt pitkin alkuvuotta, kun muutto on alkanut vähitellen selvitä. VanillaDesigns jatkaa siis toiminta hoitovapaan ohessa, kunhan muuttokuorma on saatu purettua ja muutama muu välivaihe asettumisessa lyöty lukkoon ja valmiiksi.

Muutokset tuovat aina mukanaan väistämättä elämän koko kirjon yhdellä tarjottimella. Asiat harvoin muuttuvat vain yksi kerrallaan, vaan ne kaikki tulevat yhtäaikaa ja kerralla. Yksi pieni asia muuttaa toisen kulkua ja yhtäkkiä huomaat, että olet keskellä myräkkää, joka pyörii vinhana ympärillä. Siitä myrskystä nousee eteen asia toisensa jälkeen ja yleensä vielä hyvin erilaisena kuin ehkä olit sen etukäteen mielessäsi kuvitellut. Muutokseen ei voi varautua muuta kuin rohkeudella ja sinnikkyydellä. Se tulee väistämättä ravisuttamaan arkea. Asioilla kun ei aina välttämättä ole niin suuri taipumus järjestyä juuri niinkuin kuvitteli. Yleensä suurempi totuuden siemen onkin siinä ajatuksessa, että sinnikkyys ainakin lopulta jossakin vaiheessa ja jollakin tavalla kyllä palkitaan. Kun jaksaa pyörittää kiveä, se vierii kohti uusia maisemia vaikka väkisin, mutta ei omalla painollaan.

Lähdemme kohti muutoksia luottavaisin ja innostunein mielin, tätä olemme kovasti odottaneet ja toivomme että suuri pohjatyö joka asioiden eteen on koko kevään aikana tehty maksaa itsensä takaisin sitten paikan päällä ollessa. Muutoksissa on voimaa, vaikka myös tuntematonta ja pelottavaa. Mutta jos ei yritä, ei mikään myöskään muutu. Aina on olemassa rohkeuden kaksoisvoitto, kun yrität, saat joko jommankumman palkinnoista. Joko onnistut siinä mitä yrität, tai ainakin opit. Kohti uutta siis, hii-ohoi!

“Look at the blank pages before you with courage”

Lue lisää →

Syksyn ihmeitä ja fysioterapian lämpöä

Syksyn loisto alkaa kolkutella ovella ja samoin asiakasprojekti, joka lähti suunnitteille kesän loppupuolella. Kyseessä on Kotkan Karhulassa toimiva Fysioterapia Aksoni, jonka yrityksen verkkosivuja lähdettiin uudistamaan nykystandardeihin sopivalla tavalla. Mikäs olisikaan ollut hienompi tapa lähteä taas valumaan takaisin töiden maailmaan, kuin terveyden, kuntoutumisen ja hyvinvoinnin yritys, jonka ilmettä pääsee kirkastamaan ja tuomaan verkkoon.

Syksyn väriloistossa on ihmeellistä energiaa ja taikaa. Mikä ihana tapa onkaan aloittaa kirkkaat ja aurinkoiset aamut kupillisella höyryävää kahvia ja saada visioida mielessään jotakin oman alan asioita suunnittelun parissa. Kun työpäivä sitten sunnuntaina koittaa, on viikko tankattu täyteen raikasta ulkoilmaenergiaa ja on valmiina iskussa suunnittelemaan eteenpäin asiakkaiden asioita.

Sivut ovat valmiit ja löytyvät nyt osoitteesta http://www.fysioaksoni.fi

Vaikka syksyssä onkin luonnon luopumisen tuntua, on se samalla aivan uskomattoman täynnä uudistuksen energiaa. Lähes kaikilla syksyllä alkaa jokin uusi vaihe elämässä ja pää on täynnä kaikkea uutta, ideoita, energiaa, unelmia. Vaikka syksyssä tunnelma onkin menossa jo kohti pimenevää syksyä, se väistämättä tuo mukanaan halun uudistua ja mennä eteenpäin. Ihanaa kahisevaa ja lehtikasoissa rapisevaa tunnelmaa, josta kannattaa ammentaa irti kaikki mahdollinen talteen kohti pimeämpää ja kylmenevämpää talvea.

Lue lisää →

Uuden elämän alku

On aika toivotella hetkeksi vaaleanpunaiset lomatoivotukset, sillä VanillaDesigns siirtyy nyt suunnittelemaan uuden elämän alun ensimetrejä pienen pikkusiskon kanssa. Äitiysloma numero kaksi alkaa helmikuun lopussa ja loppuu tammikuussa 2017. Hyvin perinteisesti yrittäjän lapset solahtavat pienestä asti kuitenkin mukaan yritystoimintaan, joten suunnittelijan assistenttina sunnuntaisin tulee toimimaan kahden pienen tyttären kaksikko. Graafisen suunnittelun elementit siirtyvät siis seuraavalle sukupolvelle jo kirjaimellisesti äidinmaidossa.

Töitä tulen ottamaan vastaan myös äitiysloman aikana, sillä palo graafisen muotoilun maailmaan säilyy myös maitorumban ja pikkulapsiajan melskeessä. Älkää siis epäröikö ottaa yhteyttä, kertoa kuulumisia tai kysellä kinkkisiä kysymyksiä myöskään äitiysloman aikana. Sunnuntaitöiden puitteissa tavataan!

Lue lisää →

Lentoon lähtenyt unelma

Valoisaa alkanutta vuotta ja Onnea kaikkiin sen tuomiin uudistuksiin, haasteisiin ja tavoitteisiin itse kullekin! VanillaDesignsin Tammikuu 2016 alkaakin juhlallisen tuntuisissa merkeissä – nimittäin tämä vuosi kokonaisuudessaan tulee olemaan VanillaDesignsin kymmenvuotisjuhlavuosi! Siitä on siis kymmenen vuotta, kun VanillaDesigns ponnisteli siivilleen Espoon Uusyrityskeskuksen siivittämänä ja heinäkuun helteissä vuonna 2006 lyötiin kättä päälle ensimmäisistä asiakastöistä.

Mitäs silloin aluksi olikaan, noina lentoonlähdön alkuvuosina? Oli ainakin suuri innostus, usko ja luottamus siihen, että kyllä kokemus kasvattaa siivet ja tekevälle löytyy. Tekemisen palo oli niin suuri, että sen turvin uskalsi hypätä hypyn tuntemattoman yrittäjyyden maailmaan, koska muuta vaihtoehtoa ei ollut. Ainoa tapa päästä tekemään niitä asioita, joista oikeasti nautti, oli alkaa tehdä niitä itse.

Lue lisää →

Verkot vesille

Säät alkaa viilenemään, mutta jostakin syystä ajatus valkoisesta lumesta lämmittää mieltä. Luovuutta on taas herätelty monista eri paikoista ja uusien asioiden virta on ollut loputon. Loppusyksyn toimissa on näkynyt todellista syksyn tuoman energian voimaa, verkkoja on heitelty vesille ja uusia oppeja haalittu monista eri paikoista.

Teknisesti muuttuva maailma pakottaa muutokseen, tuntuu hurjalta millä tahdilla nykytekniikka pakottaa ihmisiä opettelemaan uusia asioita ja hallitsemaan monia eri kanavia yhteydenpitoon ja mainostukseen. Perinteiset näkymisen kanavat kulkevat siinä rinnalla, mutta suurelta osin kaikessa näkyy pilkahdus uusien verkkojen virittämisestä. VanillaDesigns on työskennellyt syksyn mittaan taas tien päällä, kahdessa kaupungissa ja liikkuvassa toimistossa. Joensuun päässä on viimeistelty opiskelun myötä asioita, tehty valokuvausprojekteja Korpilumon kanssa sekä suunniteltu eteenpäin Pohjois-Karjalan yrittäjien mainoskuvioita. Uutena tutkimuskohteena on ollut verkkokaupankäynti ja sitä myötä siihen liittyvät erilaiset ratkaisut, joiden pidemmälle viety selvittelytyö jatkuu vielä syksyn mittaan. Tarkoituksena olisi saada avattua kauppapaikka, jota varten yhteustyökumppanien etsiskelyä onkin ollut syksyn aikana. Monin tavoin verkottumista ja verkostoitumista, ihmisten tapaamista ja uusien asioiden kalastelua on ollut tämän syksyn virtaus.

Kotkan seudulla taas on innolla seurattu Urban Basics Stree&Sportwearin urheiluvaatemarkkinoinnin parissa tapahtuvia asioita, sekä suunniteltu sen osalta erinäisiä tapahtumia joulukuun puolelle. Yhteistyökuviot ovat olleet ennenkaikkea innostavia ja yrittäjän arkinen aherrus kaikkine haasteineen on vienyt syksyn pimeyden täysin mukanaan. Pian tupaan alkaa hiipiä jo jouluvalmistelut ja toivottavasti pian myös tämän yrittäjän valmistuminen muotoilijaksi. Yrittäjyyden yhdistäminen ammattikorkeakoulututkinnon suorittamiseen … on ollut kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus, joka onneksi alkaa häämöttää jo loppusuoralla. Koska haasteisiin on opittu vastaamaan, on siitäkin haasteesta vaan kahlattu eteenpäin. Koulutusohjelman myötä taas yksi etappi on tultu eteenpäin tällä jatkuvan oppimisen matkalla. Se mihin tie vie, kertoo tarina taas huomenna. Valmistua tutkintoon voi, mutta valmis osaaja ei ole koskaan. Se tekee tästä matkasta mielenkiintoisen.

Lue lisää →

Syksyn energiaa

Se on syyskuu. Se on täällä kuin vanha ystävä, koputtelemassa ovelle ja laittamassa taas ruotuun kesän jäljiltä vellovan vapauden ja haaveilun täyttämän arjen. Tuntuu puhdistavalta ja innostavalta taas aloittaa syysrutiineja, jotka väistämättä aina sisältävät jotain uutta. Yrittäjän kesäloma on aina vähän erilainen kuin tavallisen palkkatyössä käyvän arjessa, loman aikana luetaan sähköposteja ja tehdään pieniä työasioitakin, mutta uusia projekteja harvoin silloin aloitetaan. Lomalla lepuutetaan mieltä ja kerätään varastoon uusia ajatuksia ja ideoita, ehkäpä juuri varastoon syksyn varalle. Siksi syksy antaa taas vapauden aloittaa kovalla tohinalla kaikki pinnan alla kuplinut, kanavoida energia taas uudella innolla jonkun uuden kehittelyyn ja luomiseen.

Viimeisen puolen vuoden aikana on ollut ilo olla mukana projektissa, joka jatkuu luontevasti urheiluvaatebisneksen parissa myös nyt syksyllä. VanillaDesigns on ollut mukana luomassa ja toteuttamassa uuden Suomen markkinoille suuntaavan urheiluvaatemerkin brändinhallintaa ja graafisen ilmeen toteuttamista. Merkki toimii nimellä Urban Basics Street&Sportwear ja se valmistaa värikkäitä, trendikkäitä ja käytännöllisiä urheiluvaatteita, joille on saatu markkinoilla luotua jo kiinnostusta ja kysyntää, sekä käyttäjäkunnan anataman positiivisen palautteen perusteella suunniteltua jo uusia suunnitelmia. Tällaisessa projektissa on ollut ilo olla mukana, väistämättä itseenkin tarttuu roppakaupalla hyvää energiaa ja sporttista toimeliaisuutta.

Lue lisää →