Blogi

Yrittänyttä ei laiteta … solmuun vai mutkalle?

Tämä sanonta on varsin kummallinen sananparsi, joka tuntuu olevan kaiken lisäksi kaikkea muuta kuin totta. Kyllä yrittäminen on välillä kuin joogaa kuumalla katolla jalat ja jäsenet viisinkerroin solmussa, lisäksi voisi vielä kuvitella käsiin akrobatiapallot joista yksikään ei saisi tippua maahan. Kyllä siinä vaiheessa saattaa hiki ja hengästys tulla monelle. Vaikka miten yrittäisi. Ja vielä parhaansa, mutta kun se ei vaan aina riitä.

Laittamisesta puheenollen vielä, verottaja ja moni muu taho kyllä häpeilemättä laittaa viestiä, lippua, lappua ja laskua tulemaan varsin monenlaista. Varsinkin yrittäjille. Joihin pitää reagoida heti. Mutta vuorokauden rajallisuus ja käsien vähyys tulee tässäkin vastaan. Tänä kesänä, kun yritystoiminta on siirtynyt Joensuuhun ja kyseessä on monin tavoin varsin erikoisenlainen muutostentäyteinen ja moneen suuntaan pursuileva kesä hoitovapaalla lasten kanssa, joka on täynnä yritystoiminnan uomiisa hakemista ja koko arjen tasapainoilua, on tämä sananlasku palaillut mieleen tämän tästä.

Ilmeisesti sama asia on vaivannut monen muunkin mieltä, sillä Helsingin kaupunginkirjaston kysy-palstalla asiaa on kyselty laajemminkin. Vastauksena sananparren historiaan löytyy seuraava selitys: “Kyseessä on vanha sananlasku ja niin muodoin siinä ei suinkaan tarkoiteta, että yrittänyt henkilö laitettaisiin jonnekin mikäli hän ei olisi yrittänyt. Sanonnassa laittaminen tarkoittaa moittimista, soimaamista. Yrittänyttä ei siis moitita, aina kannattaa yrittää.  Siis käytännössä sananparsi merkitsee, että aina kannattaa yrittää.”

“Käytännössä sananparsi merkitsee, että aina kannattaa yrittää”

Aina siis kannattaa yrittää eteenpäin. Kovin tuskaisia, pitkiä ja työläitä päivät ovat muutoksen keskellä, mutta rohkeuden voimalla eteenpäin. Lasten kanssa hoitovapaalla ollessa on ollut aikamoisen liikkumisentäyteinen kesä, jossa ei ole ehtinyt paljoa kehitellä uusia bisneskuvioita eteenpäin. Sen aika koittaa sitten myöhemmin syksyllä, jolloin käyntiin starttaa urheiluvaatepuolella taas mukavien uusien kampanjoiden ja some-markkinoinnin kursseja. Yhdelle tällaiselle ilmoittauduinkin jo ja syyskuussa VanillaDesigns suuntaa kohti digitaalisen markkinoinnin erikoiskoulutusta, jonka järjestää Joensuussa Valmennusmajakka. Katsotaan moneenko kertaan kädet kiertyvät rullalle ja jalat solmuun, joogaaminen oman yritystoiminnan kanssa jatkuu läpi kesän vaikka vähän puolipakolla hikipisaroiden virratessa.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista Required fields are marked *