Blogi

Verkot vesille

Säät alkaa viilenemään, mutta jostakin syystä ajatus valkoisesta lumesta lämmittää mieltä. Luovuutta on taas herätelty monista eri paikoista ja uusien asioiden virta on ollut loputon. Loppusyksyn toimissa on näkynyt todellista syksyn tuoman energian voimaa, verkkoja on heitelty vesille ja uusia oppeja haalittu monista eri paikoista.

Teknisesti muuttuva maailma pakottaa muutokseen, tuntuu hurjalta millä tahdilla nykytekniikka pakottaa ihmisiä opettelemaan uusia asioita ja hallitsemaan monia eri kanavia yhteydenpitoon ja mainostukseen. Perinteiset näkymisen kanavat kulkevat siinä rinnalla, mutta suurelta osin kaikessa näkyy pilkahdus uusien verkkojen virittämisestä. VanillaDesigns on työskennellyt syksyn mittaan taas tien päällä, kahdessa kaupungissa ja liikkuvassa toimistossa. Joensuun päässä on viimeistelty opiskelun myötä asioita, tehty valokuvausprojekteja Korpilumon kanssa sekä suunniteltu eteenpäin Pohjois-Karjalan yrittäjien mainoskuvioita. Uutena tutkimuskohteena on ollut verkkokaupankäynti ja sitä myötä siihen liittyvät erilaiset ratkaisut, joiden pidemmälle viety selvittelytyö jatkuu vielä syksyn mittaan. Tarkoituksena olisi saada avattua kauppapaikka, jota varten yhteustyökumppanien etsiskelyä onkin ollut syksyn aikana. Monin tavoin verkottumista ja verkostoitumista, ihmisten tapaamista ja uusien asioiden kalastelua on ollut tämän syksyn virtaus.

Kotkan seudulla taas on innolla seurattu Urban Basics Stree&Sportwearin urheiluvaatemarkkinoinnin parissa tapahtuvia asioita, sekä suunniteltu sen osalta erinäisiä tapahtumia joulukuun puolelle. Yhteistyökuviot ovat olleet ennenkaikkea innostavia ja yrittäjän arkinen aherrus kaikkine haasteineen on vienyt syksyn pimeyden täysin mukanaan. Pian tupaan alkaa hiipiä jo jouluvalmistelut ja toivottavasti pian myös tämän yrittäjän valmistuminen muotoilijaksi. Yrittäjyyden yhdistäminen ammattikorkeakoulututkinnon suorittamiseen … on ollut kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus, joka onneksi alkaa häämöttää jo loppusuoralla. Koska haasteisiin on opittu vastaamaan, on siitäkin haasteesta vaan kahlattu eteenpäin. Koulutusohjelman myötä taas yksi etappi on tultu eteenpäin tällä jatkuvan oppimisen matkalla. Se mihin tie vie, kertoo tarina taas huomenna. Valmistua tutkintoon voi, mutta valmis osaaja ei ole koskaan. Se tekee tästä matkasta mielenkiintoisen.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista Required fields are marked *