Blogi

Värikästä ja vilkasta vuotta odotellen!

Hienon lumiukkovuoden vuoro, tervetuloa vuosi 2018! Lumiukkovuosi juontaa juurensa esikoiseni kommenttiin, kun hän piirisi uudenvuoden numeroita paperille ja numero 8 kohdalla totesi vuoden vaihtuvan lumiukoksi. Mahtava ajatus! Lumiukko, tuo kauan odotettu, riemun ja muokattavuuden symboli, jonka pystyy rakentamaan vain juuri oikeanlaisella lumella tietyssä talvisessa lämpötilassa ja joka muuttaa muotoaan jatkuvasti talven mittaan. Ja lopulta sulaa auringon säteisiin. Tervetuloa, lumiukkovuosi jos mikä!

Tämän vuoden uskon ja toivon taas tuovan supermäärät hienoja uusia asioita, sekä vanhojen asioiden uusiin sfääreihin kirkastumista. Paljon on ladattuna laivaan, joten lähdemme tästä satamasta hyvillä mielin seilaamaan kohti vuotta 2018.

Olkoon se onnekas ja täynnä ihmeellisiä ihmeitä ja elämän kauniita valoisia yllätyksiä. Toivottavasti matkamme risteävät graafisen suunnittelun merkeissä erilaisissa tunnelmissa tämän vuoden aikana. Mahtavaa vuodenalkua! The best is yet to come !!!

Lue lisää →

Kadut kuumat kaupungin

Kaupungin kaduille on mahtunut taas monta kesäistä hetkeä ja pallo pyörähtää taas kohti syksyä. Joka onkin tänä vuonna enemmän kuin tervetullut. Asiakasprojekteja on sovittu jo kaupunkikeskustan kauneushoitola Kullan Kaunistavan Kosketuksen ikkunateippauksien ja yritysilmeen uusimisen merkeissä, jonka kultaiseen hehkuun on ollut mukava sukeltaa suunnittelun parissa. Uusi hehkuvan ihana kauneushoitola löytyy syksyllä 2017 osoitteesta Suvantokatu 12, jossa on monipuoliset palvelut keskustan vilinässä avautuvat asiakkaille uusissa remontoiduissa toimitiloissa. Täältä löytyy kaikki hieronnoista jalkahoitoihin, sekä hoikentaviin Formostar-syvälämpöhoitoihin. Yrittäjä-äidin elämään sopisi varmasti mikä tahansa näistä palveluista ja aionkin hypätä itse asiakkaan saappaisiin niin pian kuin löydän kalenterista sopivan aukon päästä hyödyntämään Kullan Kaunistavan Kosketuksen mainiota sijaintia ja monipuolisia palveluita.

Syksyn mittaan mukaan on ilmaantuntut myös muutama uusi yhteistyökumppani joiden kanssa aloitan enemmän kuin mielelläni asioiden eteenpäin suunnittelun. VanillaDesignsilla on syksyllä edessä taas uusi muutto, kun uudet uunituoreet kotitoimiston toimitilat valmistuvat loppusyksyn aikana. Toiminta on siis kovasti murroksen alla, mutta koko ajan tapahtuu ja pinnan alla kuohuu!

Some-markkinoinnin saralla on näin syksyllä oltu aktiivisia ja Urban Basicsin instagram-tiliä on kehitetty eteenpäin. Tavoitteena olisi, että merkin ensimmäinen verkkomyyntipaikka aukeaisi marraskuussa 2017, jossa aikataulussa näytetään varsin hyvin olevan. Showroomiin on kesän aikana saatu muutama uusi mallinukke, sekä mallistoa on kovasti kuvattu eteenpäin.

Alkusyksylle on kaavailtuna muutaman uuden yrittäjän yritysbrandin rakentamiset, joihin lähden taas mukaan mitä suurimmalla innolla. On aina ihana omasta rajallisesta ajankäytöstä huolimatta hypätä mukaan katsomaan sitä uuden uunituoreen yrityksen ja yrittäjyyden innostusta ja intohimoa, se jos mikä vie itseäkin roppakaupalla eteenpäin! Kun tekee sitä, mikä tuntuu omalle, ei ole väliä onko maanantai, harmaa keskiviikko vai sunnuntai. Se, mikä elää sinussa, luo uutta ja vie koko toimintaa eteenpäin olit sitten missä vain. Toki myös yrittäjän täytyy osata ottaa niitä hiljaisia ja pysähtyneitä hetkiä kaiken innostuksen ja ilon keskellä. Myös siellä hiljaisuudessa leijuu valtava potentiaali, joka saattaa vaatia tasaisen pinnan jonka läpi ponnahtaa ajatusten viidakosta.

Kaupungin inspiroivasta ja hektisestä kesästä suunnataan ajatuksissa siis jo kohti syksyä. Lehtien leijumista maahan ja uuden tuntua. Vuosi toisensa jälkeen se tunnelma jaksaa vaan aina kiskaista mukaansa.

Lue lisää →

Yrittänyttä ei laiteta … solmuun vai mutkalle?

Tämä sanonta on varsin kummallinen sananparsi, joka tuntuu olevan kaiken lisäksi kaikkea muuta kuin totta. Kyllä yrittäminen on välillä kuin joogaa kuumalla katolla jalat ja jäsenet viisinkerroin solmussa, lisäksi voisi vielä kuvitella käsiin akrobatiapallot joista yksikään ei saisi tippua maahan. Kyllä siinä vaiheessa saattaa hiki ja hengästys tulla monelle. Vaikka miten yrittäisi. Ja vielä parhaansa, mutta kun se ei vaan aina riitä.

Laittamisesta puheenollen vielä, verottaja ja moni muu taho kyllä häpeilemättä laittaa viestiä, lippua, lappua ja laskua tulemaan varsin monenlaista. Varsinkin yrittäjille. Joihin pitää reagoida heti. Mutta vuorokauden rajallisuus ja käsien vähyys tulee tässäkin vastaan. Tänä kesänä, kun yritystoiminta on siirtynyt Joensuuhun ja kyseessä on monin tavoin varsin erikoisenlainen muutostentäyteinen ja moneen suuntaan pursuileva kesä hoitovapaalla lasten kanssa, joka on täynnä yritystoiminnan uomiisa hakemista ja koko arjen tasapainoilua, on tämä sananlasku palaillut mieleen tämän tästä.

Ilmeisesti sama asia on vaivannut monen muunkin mieltä, sillä Helsingin kaupunginkirjaston kysy-palstalla asiaa on kyselty laajemminkin. Vastauksena sananparren historiaan löytyy seuraava selitys: ”Kyseessä on vanha sananlasku ja niin muodoin siinä ei suinkaan tarkoiteta, että yrittänyt henkilö laitettaisiin jonnekin mikäli hän ei olisi yrittänyt. Sanonnassa laittaminen tarkoittaa moittimista, soimaamista. Yrittänyttä ei siis moitita, aina kannattaa yrittää.  Siis käytännössä sananparsi merkitsee, että aina kannattaa yrittää.”

”Käytännössä sananparsi merkitsee, että aina kannattaa yrittää”

Aina siis kannattaa yrittää eteenpäin. Kovin tuskaisia, pitkiä ja työläitä päivät ovat muutoksen keskellä, mutta rohkeuden voimalla eteenpäin. Lasten kanssa hoitovapaalla ollessa on ollut aikamoisen liikkumisentäyteinen kesä, jossa ei ole ehtinyt paljoa kehitellä uusia bisneskuvioita eteenpäin. Sen aika koittaa sitten myöhemmin syksyllä, jolloin käyntiin starttaa urheiluvaatepuolella taas mukavien uusien kampanjoiden ja some-markkinoinnin kursseja. Yhdelle tällaiselle ilmoittauduinkin jo ja syyskuussa VanillaDesigns suuntaa kohti digitaalisen markkinoinnin erikoiskoulutusta, jonka järjestää Joensuussa Valmennusmajakka. Katsotaan moneenko kertaan kädet kiertyvät rullalle ja jalat solmuun, joogaaminen oman yritystoiminnan kanssa jatkuu läpi kesän vaikka vähän puolipakolla hikipisaroiden virratessa.

Lue lisää →

Katso tyhjiä sivuja edessäsi rohkeudella

Kevät tuo tullessaan suuren ja ison muutoksen sekä työ- että yksityiselämään. Meidän koko perheemme muuttaa Pohjois-Karjalaan, jonne alamme rakentamaan tyhjältä sivulta täysin uutta tarinaa. Suuria muutoksia, haikeita tunteita ja isoja ajatuksia on herännyt pitkin alkuvuotta, kun muutto on alkanut vähitellen selvitä. VanillaDesigns jatkaa siis toiminta hoitovapaan ohessa, kunhan muuttokuorma on saatu purettua ja muutama muu välivaihe asettumisessa lyöty lukkoon ja valmiiksi.

Muutokset tuovat aina mukanaan väistämättä elämän koko kirjon yhdellä tarjottimella. Asiat harvoin muuttuvat vain yksi kerrallaan, vaan ne kaikki tulevat yhtäaikaa ja kerralla. Yksi pieni asia muuttaa toisen kulkua ja yhtäkkiä huomaat, että olet keskellä myräkkää, joka pyörii vinhana ympärillä. Siitä myrskystä nousee eteen asia toisensa jälkeen ja yleensä vielä hyvin erilaisena kuin ehkä olit sen etukäteen mielessäsi kuvitellut. Muutokseen ei voi varautua muuta kuin rohkeudella ja sinnikkyydellä. Se tulee väistämättä ravisuttamaan arkea. Asioilla kun ei aina välttämättä ole niin suuri taipumus järjestyä juuri niinkuin kuvitteli. Yleensä suurempi totuuden siemen onkin siinä ajatuksessa, että sinnikkyys ainakin lopulta jossakin vaiheessa ja jollakin tavalla kyllä palkitaan. Kun jaksaa pyörittää kiveä, se vierii kohti uusia maisemia vaikka väkisin, mutta ei omalla painollaan.

Lähdemme kohti muutoksia luottavaisin ja innostunein mielin, tätä olemme kovasti odottaneet ja toivomme että suuri pohjatyö joka asioiden eteen on koko kevään aikana tehty maksaa itsensä takaisin sitten paikan päällä ollessa. Muutoksissa on voimaa, vaikka myös tuntematonta ja pelottavaa. Mutta jos ei yritä, ei mikään myöskään muutu. Aina on olemassa rohkeuden kaksoisvoitto, kun yrität, saat joko jommankumman palkinnoista. Joko onnistut siinä mitä yrität, tai ainakin opit. Kohti uutta siis, hii-ohoi!

”Look at the blank pages before you with courage”

Lue lisää →

Syksyn ihmeitä ja fysioterapian lämpöä

Syksyn loisto alkaa kolkutella ovella ja samoin asiakasprojekti, joka lähti suunnitteille kesän loppupuolella. Kyseessä on Kotkan Karhulassa toimiva Fysioterapia Aksoni, jonka yrityksen verkkosivuja lähdettiin uudistamaan nykystandardeihin sopivalla tavalla. Mikäs olisikaan ollut hienompi tapa lähteä taas valumaan takaisin töiden maailmaan, kuin terveyden, kuntoutumisen ja hyvinvoinnin yritys, jonka ilmettä pääsee kirkastamaan ja tuomaan verkkoon.

Syksyn väriloistossa on ihmeellistä energiaa ja taikaa. Mikä ihana tapa onkaan aloittaa kirkkaat ja aurinkoiset aamut kupillisella höyryävää kahvia ja saada visioida mielessään jotakin oman alan asioita suunnittelun parissa. Kun työpäivä sitten sunnuntaina koittaa, on viikko tankattu täyteen raikasta ulkoilmaenergiaa ja on valmiina iskussa suunnittelemaan eteenpäin asiakkaiden asioita.

Sivut ovat valmiit ja löytyvät nyt osoitteesta http://www.fysioaksoni.fi

Vaikka syksyssä onkin luonnon luopumisen tuntua, on se samalla aivan uskomattoman täynnä uudistuksen energiaa. Lähes kaikilla syksyllä alkaa jokin uusi vaihe elämässä ja pää on täynnä kaikkea uutta, ideoita, energiaa, unelmia. Vaikka syksyssä tunnelma onkin menossa jo kohti pimenevää syksyä, se väistämättä tuo mukanaan halun uudistua ja mennä eteenpäin. Ihanaa kahisevaa ja lehtikasoissa rapisevaa tunnelmaa, josta kannattaa ammentaa irti kaikki mahdollinen talteen kohti pimeämpää ja kylmenevämpää talvea.

Lue lisää →

Uuden elämän alku

On aika toivotella hetkeksi vaaleanpunaiset lomatoivotukset, sillä VanillaDesigns siirtyy nyt suunnittelemaan uuden elämän alun ensimetrejä pienen pikkusiskon kanssa. Äitiysloma numero kaksi alkaa helmikuun lopussa ja loppuu tammikuussa 2017. Hyvin perinteisesti yrittäjän lapset solahtavat pienestä asti kuitenkin mukaan yritystoimintaan, joten suunnittelijan assistenttina sunnuntaisin tulee toimimaan kahden pienen tyttären kaksikko. Graafisen suunnittelun elementit siirtyvät siis seuraavalle sukupolvelle jo kirjaimellisesti äidinmaidossa.

Töitä tulen ottamaan vastaan myös äitiysloman aikana, sillä palo graafisen muotoilun maailmaan säilyy myös maitorumban ja pikkulapsiajan melskeessä. Älkää siis epäröikö ottaa yhteyttä, kertoa kuulumisia tai kysellä kinkkisiä kysymyksiä myöskään äitiysloman aikana. Sunnuntaitöiden puitteissa tavataan!

Lue lisää →

Lentoon lähtenyt unelma

Valoisaa alkanutta vuotta ja Onnea kaikkiin sen tuomiin uudistuksiin, haasteisiin ja tavoitteisiin itse kullekin! VanillaDesignsin Tammikuu 2016 alkaakin juhlallisen tuntuisissa merkeissä – nimittäin tämä vuosi kokonaisuudessaan tulee olemaan VanillaDesignsin kymmenvuotisjuhlavuosi! Siitä on siis kymmenen vuotta, kun VanillaDesigns ponnisteli siivilleen Espoon Uusyrityskeskuksen siivittämänä ja heinäkuun helteissä vuonna 2006 lyötiin kättä päälle ensimmäisistä asiakastöistä.

Mitäs silloin aluksi olikaan, noina lentoonlähdön alkuvuosina? Oli ainakin suuri innostus, usko ja luottamus siihen, että kyllä kokemus kasvattaa siivet ja tekevälle löytyy. Tekemisen palo oli niin suuri, että sen turvin uskalsi hypätä hypyn tuntemattoman yrittäjyyden maailmaan, koska muuta vaihtoehtoa ei ollut. Ainoa tapa päästä tekemään niitä asioita, joista oikeasti nautti, oli alkaa tehdä niitä itse.

Lue lisää →

Verkot vesille

Säät alkaa viilenemään, mutta jostakin syystä ajatus valkoisesta lumesta lämmittää mieltä. Luovuutta on taas herätelty monista eri paikoista ja uusien asioiden virta on ollut loputon. Loppusyksyn toimissa on näkynyt todellista syksyn tuoman energian voimaa, verkkoja on heitelty vesille ja uusia oppeja haalittu monista eri paikoista.

Teknisesti muuttuva maailma pakottaa muutokseen, tuntuu hurjalta millä tahdilla nykytekniikka pakottaa ihmisiä opettelemaan uusia asioita ja hallitsemaan monia eri kanavia yhteydenpitoon ja mainostukseen. Perinteiset näkymisen kanavat kulkevat siinä rinnalla, mutta suurelta osin kaikessa näkyy pilkahdus uusien verkkojen virittämisestä. VanillaDesigns on työskennellyt syksyn mittaan taas tien päällä, kahdessa kaupungissa ja liikkuvassa toimistossa. Joensuun päässä on viimeistelty opiskelun myötä asioita, tehty valokuvausprojekteja Korpilumon kanssa sekä suunniteltu eteenpäin Pohjois-Karjalan yrittäjien mainoskuvioita. Uutena tutkimuskohteena on ollut verkkokaupankäynti ja sitä myötä siihen liittyvät erilaiset ratkaisut, joiden pidemmälle viety selvittelytyö jatkuu vielä syksyn mittaan. Tarkoituksena olisi saada avattua kauppapaikka, jota varten yhteustyökumppanien etsiskelyä onkin ollut syksyn aikana. Monin tavoin verkottumista ja verkostoitumista, ihmisten tapaamista ja uusien asioiden kalastelua on ollut tämän syksyn virtaus.

Kotkan seudulla taas on innolla seurattu Urban Basics Stree&Sportwearin urheiluvaatemarkkinoinnin parissa tapahtuvia asioita, sekä suunniteltu sen osalta erinäisiä tapahtumia joulukuun puolelle. Yhteistyökuviot ovat olleet ennenkaikkea innostavia ja yrittäjän arkinen aherrus kaikkine haasteineen on vienyt syksyn pimeyden täysin mukanaan. Pian tupaan alkaa hiipiä jo jouluvalmistelut ja toivottavasti pian myös tämän yrittäjän valmistuminen muotoilijaksi. Yrittäjyyden yhdistäminen ammattikorkeakoulututkinnon suorittamiseen … on ollut kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus, joka onneksi alkaa häämöttää jo loppusuoralla. Koska haasteisiin on opittu vastaamaan, on siitäkin haasteesta vaan kahlattu eteenpäin. Koulutusohjelman myötä taas yksi etappi on tultu eteenpäin tällä jatkuvan oppimisen matkalla. Se mihin tie vie, kertoo tarina taas huomenna. Valmistua tutkintoon voi, mutta valmis osaaja ei ole koskaan. Se tekee tästä matkasta mielenkiintoisen.

Lue lisää →

Syksyn energiaa

Se on syyskuu. Se on täällä kuin vanha ystävä, koputtelemassa ovelle ja laittamassa taas ruotuun kesän jäljiltä vellovan vapauden ja haaveilun täyttämän arjen. Tuntuu puhdistavalta ja innostavalta taas aloittaa syysrutiineja, jotka väistämättä aina sisältävät jotain uutta. Yrittäjän kesäloma on aina vähän erilainen kuin tavallisen palkkatyössä käyvän arjessa, loman aikana luetaan sähköposteja ja tehdään pieniä työasioitakin, mutta uusia projekteja harvoin silloin aloitetaan. Lomalla lepuutetaan mieltä ja kerätään varastoon uusia ajatuksia ja ideoita, ehkäpä juuri varastoon syksyn varalle. Siksi syksy antaa taas vapauden aloittaa kovalla tohinalla kaikki pinnan alla kuplinut, kanavoida energia taas uudella innolla jonkun uuden kehittelyyn ja luomiseen.

Viimeisen puolen vuoden aikana on ollut ilo olla mukana projektissa, joka jatkuu luontevasti urheiluvaatebisneksen parissa myös nyt syksyllä. VanillaDesigns on ollut mukana luomassa ja toteuttamassa uuden Suomen markkinoille suuntaavan urheiluvaatemerkin brändinhallintaa ja graafisen ilmeen toteuttamista. Merkki toimii nimellä Urban Basics Street&Sportwear ja se valmistaa värikkäitä, trendikkäitä ja käytännöllisiä urheiluvaatteita, joille on saatu markkinoilla luotua jo kiinnostusta ja kysyntää, sekä käyttäjäkunnan anataman positiivisen palautteen perusteella suunniteltua jo uusia suunnitelmia. Tällaisessa projektissa on ollut ilo olla mukana, väistämättä itseenkin tarttuu roppakaupalla hyvää energiaa ja sporttista toimeliaisuutta.

Lue lisää →

Naisten kunniaksi!

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi toivotan piristävää ja hemmotteluntäyteistä naistenpäivää kaikille naisille! Tänään on syytä nostaa arvoon ja kunniaan oma asemamme, sekä se millaisessa valtiossa saamme elää. Ottakaa siis kaikki onnittelut ja toivotukset lämmöllä vastaan. Monelle naistenpäivä tuntuu olevan kuitenkin hiukan kaukainen teema ilman sen syvempää merkitystä. Toisaalta se kertoo omaa tarinaansa siitä, miten hyvin asiat meillä täällä kotimaassamme ovat. Tasa-arvoa ei tarvitse sen kummemmin ajaa tällaisina päivinä, eikä siitä erikseen edes keskustella, sillä yhteiskunnassa vallitsee jo sille perustuva valmis arvopohja. Tässä maassa jokaisella on tasavertainen oikeus ja mahdollisuus lähtökohtaisesti edetä ja saavuttaa haluamiaan asioita, ainakin lainsäädännöllisesti. Ruusu siis sille mahdollisuudelle!

Tämä päivä herkisti muistelemaan omaa naisyrittäjyyden alkutaipaletta vuodelta 2006. Miten suurella päättäväisyydellä ja tahdolla VanillaDesigns silloin pystytettiin, vaikka ensimmäiset käynnit Helsingin Uusyrityskeskuksessa olivatkin taistelua tuulimyllyjä vastaan. Jostakin syystä ihmiset jotka löivät kapuloita rattaisiin saivat vain aikaan suuremman halun pyörittää ratasta entistä kovempaa eteenpäin. Uskoin itse omaan yritystoimintaani niin suurella varmuudella, koska se oli ainoa asia jota todella halusin työkseni tehdä. Onnistumisen halu oli suurempi kuin epäonnistumisen pelko, eikä silloin mikään ole tiellä. Vähitellen alkoi löytyä ihmisiä, jotka kannustivat eteenpäin. Espoon Uusyrityskeskuksesta löytyi todella hyvää apua alkutaipaleelle ja Joensuun Uusyrityskeskuksen kautta sain oman maakunnan tsemppareita taustavaikuttajiksi toimintani aloittamiselle.  Osaavien, kannustavien ja motivoivien ammattilaisten avustamana sain yritykseni alulle kesäkuussa, keskelle Suomen kauneinta suvea – ja lomakautta.

Lue lisää →